! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Gott och blandat

Misha Mullov-Abbado

Cross-platform interchange

Skivbolag: Edition Records
Recenserad av: Andreas Backelund
Publicerad: 19 jun 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Engelska skivbolaget Edition Records har en stor bredd i sina utgåvor och det här släppet är minst lika brett bara det. Unga basisten, tillika kompositören, Misha Mullov-Abbado bjuder på gott och blandat på sin andra skiva som ledare. Här finns stycken för kontrabas och slagverk, retroswing på speed, funky latin jazz – allt häpnadsväckande virtuost framfört.
Visst finns där fantastiska melodier och snygga soloimprovisationer från hela ensemblen men det blir tyvärr aningen spretigt och det är svårt att hitta en röd tråd. Det är nog enklast att ta till sig albumet i små doser eller välja ut sina favoritlåtar och lyssna endast på dem snarare än att försöka ta in hela skivan i en lyssning.
Dock råder det inga tvivel om att Mullov-Abbado är en stor talang. Han kommer dessutom från en musikalisk familj. Pappa är toppdirigent och mamma är lika stor klassisk violinist så han har absolut musiken i blodet. Men kanske hade plattan mått bra av lite stramare tyglar eller av att han delat låtskrivandet med några av sina, uppenbarligen, lika begåvade kollegor.

Annonser