! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazztronica. Lira Gillar

The Comet Is Coming

Channel the spirits

Skivbolag: The Leaf Label
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 26 jun 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Londontrion The Comet Is Coming kanaliserar få saker lika mycket som de kanaliserar Sun Ra. Om inte i en direkt härmande ljudbild så i frihetligt förhållningssätt. Shabaka Hutchings är till vardags saxofonist i banden Sons Of Kemet och Melt Yourself Down. Han har även bjudits in att blåsa sax med den version av The Sun Ra Arkestra som reser runt i dag.
Vid ett jam med de andra två kometkamraterna, som till vardags utgör duon Soccer96, skymtades den där annalkande kometen för första gången.
The Comet Is Coming föddes, och efter ett inledande ep-släpp har de skapat föreliggande, vilt sprudlande och infallsrika debutalbum. Ett album fyllt med stor spännvidd, spontanitet och en respektingivande respektlöshet.
Channel the spirits rymmer smått hallisframkallande saxofonspel kombinerat med pådrivande, polyrytmiska trummor och hjärnwobblande syntkrevader. Det elektroniska och Warp Records-aktiga möter mer traditionell jazzinstrumentering på ett sätt som blankt struntar i vad som förväntas av en trio – jazz eller annat. Science fiction-inspirerade låttitlar samsas med afrobeat, P-funk och kanske den där Miles på ett debutalbum som släpps på electronica-ekletiska etiketten The Leaf Label.
Med artistnamn som King Shabaka, Danalogue The Conqueror och Betamax Killer är det rätt uppenbart att detta är mindre Marsalis än Mars Attacks!

Annonser