! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Improelektroniskt

Labfield

Bucket of songs

Skivbolag: Hubro
Recenserad av: Elias Hillström
Publicerad: 11 aug 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

David Stackenäs (gitarr) och Ingar Zach (percussion) har på Bucket of songs fått tillskott av den italienska electronica-artisten Giuseppe Ielasi och, på några spår, sångerskan Mariam Wallentin. Labfields musik är här mestadels elektroniskt brusig, mörkt suggestiv och sönderfallande atmosfärisk. Ljud och stämningar man tycker sig hört många gånger förut. Jag tänker spontant på svenska Tape, vissa av Ielasis egna skivor eller varför inte något av Fennesz. Vad som känns annorlunda och verkligt intressant i sammanhanget är Stackenäs plockande, ofta lätt afrikanskt livfulla, gitarrspel. Tillsammans med en ökande rytmstegring på några spår bildas ett bra driv. När det gitarrspelet får ta plats lyfter skivan.
Ett problem med musik av den typ Labfield skapar är annars att gränsen mellan stämningsfullt och intetsägande är så tunn. Wallentins sång på några låtar hjälper inte heller. Det är inget fel på den men intrycket blir mer förvirrande än intressant och angeläget.
Med detta sagt: jag skulle kunna lyssna på Bucket of songs nästan hur mycket som helst. Perfekt promenad- eller läsmusik. Det som riktigt bränner till saknas dock.

Annonser