! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz med brasiliansk twist Lira Gillar

Tobias Grim

Brazil lines

Skivbolag: Imogena/Border
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 25 nov 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Att spela med en äldre etablerad musiker har flera gånger visat sig vara en utmärkt väg att gå. Jag gissar att gitarristen Tobias Grim är mycket nöjd med att ha veteranen och trummisen Anders Kjellberg i gruppen. Han ger den stadga de andra kan vila i, något som ger musiken spänst och luft. Ändå är det såklart Tobias Grim själv som står i centrum, både som huvudsaklig solist med sina till största delen elektriska gitarrer, men också som huvudsaklig kompositör.
Gruppen har turnerat i flera år, innan de gav sig in i inspelningstudion. Ett lyckat drag, ska det visa sig. Suveränt samspelt sitter alla melodier och rytmer som en smäck. Mycket flyhänt och inspirerat gitarrspel får vi oss till livs, Tobias Grim borde efter debuten bli en välanlitad musiker. En hel del brasilianska tongångar hörs, ofta i samarbete med sångerskan Karolina Vucidolac, som också skrivit en hel del av texterna till de låtar hon sjunger på. Därtill en rejäl skopa jazz av utmärkt mainstreamkaraktär.
På bas hörs Magnus Bergström, som får ordentligt soloutrymme i låten Autumn där han visar lyriska kvaliteter. Annars bidrar också han till en skön stadga som löper som en röd tråd genom produktionen. Gediget arbete, ja faktiskt imponerande gediget. Underbar musik.

Annonser