! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Funk

Andy Pfeiler

Brain boogie

Skivbolag: Daion Recordings
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 1 dec 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Till sin nya skiva, den femte i ordningen, gav Andy Pfeiler sig själv vissa begränsningar. I stället för ett stort gäng musiker inkluderande blås och kör så är nya skivan inspelad med tre musiker och låtarna är politiska eller existentiella, inga kärlekslåtar alls denna gång.
Ett bra sätt att släppa loss kreativiteten visar det sig, musikaliskt är det roligt och varierat. Andy Pfeiler skriver låtarna, spelar gitarr och sjunger. Övriga medverkande är mångåriga medspelaren Thobias Gabrielson på elbas, syntbas och klaviaturer samt Tobias Tagesson på trummor. Arrangemangen med många fiffiga detaljer sitter tajt i händerna på trion, som spelat in det mesta live i studion, med några få pålägg efteråt.
Vid sidan om de egna projekten spelar Andy Pfeiler sedan många år i Nils Landgren Funk Unit samt med Kaah, vars senaste ep han varit med och producerat.
Dansant funkigt och ibland med en jazzig twist är det också en skiva med allvarligt tema om rädslan för vad som händer i världen, om miljöförstöringen och om allas lika värde. Med den energi musiken levereras blir det aldrig tungt, istället en kraft framåt, en önskan att bidra till positiv utveckling.

Annonser