! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Artpopjazz

Belle

Belle

Skivbolag: Hoob Records/Border
Recenserad av: Leif Carlsson
Publicerad: 21 maj 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Långsamt och trevande för att liksom se vart de är på väg, tar sångerskan, improvisatören och kompositören Linda Oláhs nya band sig fram till lyssnaren, med klar eller knirrande röst.
I Serenity vandrar vi sakta runt runt i cirkel, inte för att vi tappat riktningen eller fattningen, utan för att riktigt omfamnas. Ljuden kring oss likt en svartdjup skogstjärn, och har du simmat i en sådan vet du att det också gnistrar och blänker i den darriga vågspegeln.
Basal urmusik prasslar processad och trots enkelheten kan klangerna spritta oväntat. Allvaret är stort och ibland trampar de vatten, men upprepningarna i Smoke fängslar fullständigt. Apart är en balansgång på krossat glas, och någon gång kan man faktiskt ana Mikis Theodorakis, men vattnet är ett annat.
Bandet består förutom Linda Oláh av Johan Graden, piano, Lindha Kallerdahl, bas och sång, Johan Jutterström, saxofon, och Martin Öhman på trummor. Varje skivomslag är unikt, designat av arkitektkollektivet Gang of Six och gjutet i återvunnen plast.

Annonser