! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Instrumentalmusik

Fetén Fetén

Bailable

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 26 jun 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Den spanska duon Fetén Fetén, Jorge Arribas (dragspel, melodica, xylofon, leksakspiano, koskälla) och Diego Galaz (fiol, fonoviolin, Stroh-violin, såg, mandolin, banjo), har satt ihop en ny samling gemytliga, underhållande och svängiga melodier, som med utgångspunkt i Kastilien glatt ser sig om bland musikvärldens varierade genrer och stilar.
Jota del wasabi är, som sig bör, en spansk jota, men kryddad med österländska toner; och tequilan El Espolón hyllas med en smäktande habanera. Här finns även jazztrudelutter med både kulinariska (Chocolat) och turistorienterade motiv (Paseando por Montmartre). Och en lysande klezmer-pasacalles, He visto un oso en los Cárpatos (Jag har sett en björn i Karpaterna), med gästspel av bandet Kroke.
Arribas och Galaz kan sin populärmusik, samtidigt som de förblir trogna Spaniens och Kastiliens musikaliska tradition. Det är också tydligt att de har roligt, i variationen av stilar (cirkusmusik, filmmusik, kafémusik). Fetén Feténs musik har alltjämt en smittsam glimt i ögonvrån!

Annonser