! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Folkpunk

Ben Miller Band

Any way, shape or form

Skivbolag: New West/Rootsy
Recenserad av: Magnus Östnäs
Publicerad: 17 nov 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ben Miller Band är en rå pärla, lika delar instrumentuppfinnare och begåvade musiker. De är ZZ Tops live-favoriter och Ben Miller, Doug Dicharry och Scott Leeper åkte följaktligen med som förband under skäggens nyligen avslutade Europaturné.
Trion har en energi och ett driv som många saknar. ”Mudstomp” kallar de sin egen hembrygd bestående av bluegrass, rock’n’roll, old-time och folkmusik. Bäst är det när de lyckas få med sig live-energin, gyttjar ner sig och låter tvättbrädan filtreras genom wah-wah-pedal, den hemmabyggda ensträngade basen får tugga på och Ben Miller kör banjon lätt distad. Då blir det rå, okonstlad folkpunk.
Miller själv är ursprungligen från staten Washington, men träffade spelkamraterna Dicharry och Leeper när han jobbade som värd för en öppen scen i Joplin, Missouri.
Any way, shape or form är inspelad i Nashville, producerad och rattad av Vance Powell, som jobbat med bland andra Jack White, Sturgill Simpson och Willie Nelson. Det är inte en helgjuten platta men en mycket god bit på väg. När det bränner till, ja då är det bara att spänna fast sig och åka med över bergen.

Annonser