! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Great black music

Roscoe Mitchell Trio

Angel City

Skivbolag: Rogue Art/Forsyte
Recenserad av: Christopher Thorén
Publicerad: 12 aug 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det går långsamt. Riktigt långsamt. Ljuden från alla möjliga blås och slagverk växer fram och lika fort (eller långsamt egentligen) som de försvinner gör de plats för nya. Roscoe Mitchell tycks inte tröttna på det tålmodiga utforskande av ljuden han gjort åtminstone sedan Art Ensemble of Chicago startade på 1960-talet.
Mitchell står som kompositör till det 55 minuter långa stycket. Men i stora delar känns det som att han tillsammans med James Fei (diverse blås och elektronik) och William Winant (slagverk) spelar slumpmässigt utspridda ljud, för att sedan skickligt och tålmodigt placera ut de sporadiska tonerna med största precision.
Tålamod krävs också av lyssnare och i ärlighetens namn har jag svårt att behålla det hela skivan. Sån här musik funkar bättre för mig live där det visuella och musikernas närvaro bidrar.
Men storheter som Roscoe Mitchell spelar inte här varje dag. Så är du nyfiken på hans ljudvärld och kan behålla koncentrationen så tror jag att du kommer få ut mycket av denna ljudens meditation.

Annonser