! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Norsk jazz

Ole Amund Gjersvik

All together now

Skivbolag: Acoustic Records
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 15 sep 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Med sin nya skiva ville basisten och låtskrivaren Ole Amund Gjersvik visa en annan sida av verkligheten än den negativa bild som möter oss i medierna. Här är det en mer jordnära glädje och positiv känsla som förmedlas. Och visst hörs det i musiken, här är det inte mycket som skaver, desto mer som bjuder in till skön samvaro.
Till musikens förtjänster hör många sångbara och vackra melodier. Basisten har själv arrangerat musiken där vissa låtar är genomarrangerade medan han i andra låter medmusikerna sträcka ut i längre improvisationer. Vissa låtar är svängigt bluesiga medan andra är mer folkmusikanstrukna där melodierna dubbleras i fina stämmor.
Till sin hjälp har han mångåriga spelkamraterna Jan Kåre på saxofoner, Frank Jakobsen på trummor och Anders Olav Ese på gitarrer. Skivan varieras genom medverkan på några spår från pianisten Eivind Waage Austad respektive trumpetaren Hans Marius Andersen. Sammantaget varmt lyrisk jazz där den huvudsakliga invändningen är att 77 minuter gärna kunde ha bantats ner en aning.

Annonser