! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz med soul med mera

Jason Moran

All rise – A joyful elegy for Fats Waller

Skivbolag: Blue Note/Universal
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 30 dec 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Den legendariske pianisten och underhållaren Fats Waller hyllas på detta album. Projektet startade som en föreställning där pianisten Jason Moran och sångerskan Meshell Ndegeocello samarbetade och där dans var en viktig ingrediens. Dansen har de tagit med även till skivstudion, här finns några mer dansanta låtar, vid sidan om rena jazznummer. Jason Morans hyllning till legenden är inte att spela låtarna som de lät på den gamla goda tiden, i stället stöper han dem i nutida dräkt.
Meshell Ndegeocello har varit delaktig i projektet hela vägen och är också en av skivans producenter, tillsammans med Don Was. De har gjort ett suveränt arbete i studion tillsammans. Inte ofta i dagens musikvärld man får ta del av ett verkligt välproducerat album, vilket förstås i högsta grad också är Jason Morans förtjänst. Han hade ursprungsvisionen, som de tillsammans förädlat.
Här finns underhållningsmusik av bästa märke sida vid sida med rent jazziga nummer. Fats Wallers mest berömda låtar, som Ain’t misbehavin’ och Honeysuckle rose finns med såväl som mer okända pärlor. Även soundet växlar från klubbigt nutida till akustisk jazz och en hel del däremellan. Ja, det är en pärla Jason Moran släpper ifrån sig.

Annonser