! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Flygande start

Selma Pinton

A lifetime

Skivbolag: Spinnup
Recenserad av: Andreas Backelund
Publicerad: 1 jun 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Sångerskan Selma Pinton släpper sitt förstlingsverk i sällskap med två stycken Agnas-bröder (Max och Nils på piano respektive trummor) samt Gabriel Lundh på kontrabas. Lundh har även mixat och mastrat ep:ns sex låtar. På några spår får vi också lyssna till Agnes Darelids välljudande trombon som tillsammans med Selma Pinton bär melodin och stöttar upp vid behov på valsen Avsked och stillsamma balladen Som du.
Selma Pinton, som för tillfället studerar på Skurups folkhögskolas jazzlinje, sjunger svenska såväl som engelska texter med ett moget och stilsäkert uttryck. Hennes scatsolon är traditionella men framförs med en klädsam kaxighet i stil med en erfaren blåsare.
Ovannämnda herrar bidrar med ett svängigt och stöttande komp och särskilt Max Agnas pianosolon, på ett ibland något skevt piano, ger musiken på skivan ytterligare karaktär. Spelglädjen är påfallande hög och Selmas texter förefaller vara av det mer personliga slaget, till skillnad från de flesta standardlåtars gängse plattityder.
En debut som lovar mycket för framtiden.

Annonser