! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Bluegrass Lira Gillar

The Price Sisters

A heart never knows

Skivbolag: Rebel Records
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 21 jun 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Filmen O brother where art thou var ingången till tvillingsystrarna Prices intresse för den här musiken när de var blott åtta år. Halvannat decennium senare albumdebuterar de med bländande bluegrass där ekon från de appalachiska bergen är fullt hörbara.
Lauren och Leanna Price må vara skivdebutanter men musiken är så trovärdigt nedsänkt i traditioner att det lika gärna kunde vara en gammal inspelning, med den skillnaden att den inspelningstekniska kvaliteten avslöjar dem.
Fiol och mandolin och så tvillingrösternas sång på det. De spelar flinkt och skickligt och utan att klippa bluegrassen längs med marken. De framför bitar av både Carter Family och Delmore Brothers med den äran.
När The Price Sisters gör The Lee Wedding Tune, från hjälten Bill Monroes repertoar, har de till och med fått låna anrika instrument av den kända musikern Bobby Osbourne: fiolen har tillhört just Monroe-musikanten Kenny Baker.
Så kan det gå om man bara studerar sitt område passionerat och låter hjärtat sätta kursen. A heart never knows heter skivan. Nåja, än klappar hjärtat med friska slag, och den ljusnande framtid – tillika historia – är The Price Sisters.

Annonser