Redaktionsbloggen

Siskin bjuder på delikat folkmusikalisk parmiddag

30 jan 2018

Parmiddagar har fått något av ett löjets skimmer i vardagslivet. Ofta lite pliktskyldiga och som bäst småtrevliga. Men glöm allt sånt när vi nu får möta något av en folkmusikens super-parmiddag i form av nya konstellationen Siskin – ett intimt, innerligt och alldeles energisprakande möte mellan två tajta duos: Leif Ottosson och Bridget Marsden på ena sidan och Juhani Silvola och Sarah-Jane Summers å den andra sidan bordet.

I nästa nummer av Lira (ute 15 februari) pratar vi med den sistnämnda om bland annat Siskin, som kvartetten i fråga kallar sig. Summers, som ursprungligen är från Skottland men numera lever i Norge, berättar så här om den glädjesmittande live i studio-inspelning vi kan se här nedan:

– Låten på videon är med på Bridget & Leifs nya skiva, som kommer ut senare i år. Det är Leifs komposition och är en visserligen en polska, men den har verkligen känslan av en reel. Han tyckte att den skulle passa perfekt för sättet som jag och Juhani spelar, så det kanske var så idén till Siskin föddes i Leifs huvud!

Siskin kan i vår höras på Riksscenen i Oslo 8/2, på Stallet i Stockholm 23/2, Umefolk 24/2 och senare på klubb Ankaret i Göteborg 5/4.

PL


Fler recensioner

Annonser