! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Siri Karlsson vill ruska om världen med kärlek

15 nov 2016

I dag är det premiär för duon Siri Karlssons nya singel Semphronia, den första försmaken från det kommande albumet Shake shake love, som ser dagens ljus den 27 januari.

Lira har tjuvlyssnat på hela skivan och kan konstatera att Maria Arnqvist och Cecilia Österholm än en gång tagit sin musik till helt nya sfärer. Som om de skickat upp den svenska folkmusiken, som finns där längst in i kärnan, i en testballong från Esrange utanför Kiruna och låtit tonerna sväva ut fritt genom rymden. Eller befinner de sig snarare i en industrilokal i Berlin?

Psykedeliskt, fritt, sökande. Kargt och hårt men samtidigt innerligt.

Allt kom till när de två stängde in sig i en studio i just Berlin under tre intensiva dygn förra vintern. Lät nyckelharpan och saxofonen och rösterna sugas in i en utpräglat elektronisk miljö.

Så här berättar de själva om albumet:

– Det tar avstamp i vår samtid och vänder sig lika mycket mot världen som mot vårt inre. Andra dagen i studion inträffade terrorattacken på Bataclan, Paris. Till den oroande utvecklingen idag finns bara en avgörande motkraft. Kärlek. Vi behöver ruska om världen med kärlek. Ett av spåren kom att bli den självklara titeln för skivan – Shake Shake Love – och ur den föddes improvisationer – Shake Shake Love 2, 3 & 4 – som fick ge uttryck åt de känslor som uppstod i studion.

Lyssna på försmaken Semphronia här nedan:

Annonser