! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Programmet klart till Folk- och Världsmusikgalan

8 dec 2014

Programmet till den stundande Folk- och Världsmusikgalan i Berwaldhallen i mars är nu helt klart, och förutom tidigare avslöjade akter som Maxida Märak, Miriam Aïda och Stefan Sundström är nu även dessa artister offentliga: funkiga kollektivet Sallyswag, anrika Stahlhammer Klezmer Classic Trio, folkmusiktrion Gässbikôllor, Samuel ”Looptok” Andersson som uruppför ett beställningsverk av P2, protestmusikern Ramy Essam som blev världsberömd efter sina insatser på Tahirtorget i Kairo, och så det högst spännande trioprojektet Lyöstraini (bilden), där Lena Willemark, Karin Nakagawa och Anders Jormin låter japansk klassisk musik möta västerländsk improvisation och nordisk folkton.

Dessutom dyker värmländska Västanå Teater upp för ett gästspel med ett utdrag ur pjäsen Gösta Berlings saga samt delar av Lomjansguten, som handlar om en legendarisk värmländsk spelman. Magnus Stinnerbom kommer förstås med sin fiol.

Sammantaget bäddar det för det kanske starkaste programmet hittills i galans historia.

Biljetterna till själva galaföreställningen släpptes i morse, och på galans hemsida kan man fram till årsskiftet nominera sina favoritartister i de olika priskategorierna. Nomineringarna i de åtta kategorierna tillkännages i februari.

Text: Patrik Lindgren
Foto: Kristin Lidell

Annonser