Redaktionsbloggen

Premiär för projektet Connecting Worlds

28 sep 2016

I samband med Lira #2 2016 anordnade vi en temakväll på Oceanen i Göteborg på ämnet modal musik. På plats var musikern Anders Hagberg, som pratade om den modala musikens betydelse och roll och utveckling.

Han nämnde också konsertserien Connecting Worlds, som han då planerade för – och nu är det dags!

Under hösten bjuds det på tre unika konserter med olika kombinationer av musiker från Palestina, Syrien, Iran, Kurdistan, Indien och Sverige. Konserterna kommer även att innehålla samtal, författarbesök och poesi och förhoppningen är att bygga broar ur ett kulturellt, konstnärligt och mänskligt perspektiv.

Den första konserten sker på Frölunda Kulturhus nu på lördag den 1 oktober och bjuder på den grupp som för några år sedan gav ut skivan Melodic Melange, vars modalt bottnade tema var mötet mellan arabisk maqam och nordisk jazz. Förutom Anders Hagberg själv på flöjter och sopransax hör vi Ahmad al Khatib, oud, Johannes Lundberg, kontrabas och röst samt den Parisbaserade slagverkaren Youssef Hbeisch. Gästar gör dessutom den syriske cellisten Bashar Sharifah och det blir ett samtal om kulturens betydelse för människor på flykt med Henry Ascher.

PL


Fler recensioner

Annonser