! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Premiär för nytt låtprojekt med Olle Linder

29 sep 2017

Olle Linder – bekant i alla möjliga sammanhang från Simone Moreno till Ale Möller, på allt från slagverk till gitarrer av olika slag och kontrabas – insåg att det med åren och längs vägen samlats en hel del outgivna eller oavslutade låtar han skrivit i olika sammanhang. Vilket ju är synd. Så han beslöt sig för att styra upp det där, plocka upp låtarna igen och spela in dem på nytt med väl valda sångare.

Med start i dag kommer han – allt eftersom låtarna blir klara – att ge ut dem digitalt, styckevis, så att det till slut landar i ett tänkt album.

Mycket av musiken som är på väg har sydamerikanska vibbar och texter på svenska, och först ut är samban Berusad genom stan med Lena Swanberg på sång och text skriven av Lisa Linder, Olles syster. Olle presenterar själv sången så här:
”Låten komponerade jag redan i tonåren som en jazzfusionlåt som aldrig blev spelad. Det dröjde ett antal år tills då jag kom hem från min första Brasilienresa och kom på att denna låt skulle göra sig bra som samba. Jag bad min syster Lisa skriva en text vilket resulterade i denna berusande berättelse.”

Förutom Lena Swanberg på sång och Olle själv på percussion, gitarr, bas och cavaquinho hör vi på denna stjärnspäckade inspelning Tiago Loei på pandeiro och cuica, Karin Hammar på trombon, Ola Bothzén på tamtam och Vitor Souza Celestino på sjusträngad gitarr.

I kväll fredag hålls en slags informell kick-off för projektet på Noels på Skånegatan i Stockholm.

PL

Annonser