! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Loney Dear tänker utanför boxen.

Premiär för nytt festivalkoncept i Uppsala

16 maj 2019

Uppsala Konsert & Kongress har tagit för vana att bjuda in externa husockupanter som får fria händer att arrangerar saker. Emil ”Loney Dear” Svanängen siktar högt med sitt residens och bjuder nu på lördag in till vad som kallas Loneyfest med ett ”vol. 1” på slutet för att markera att detta bara är början på en ny tradition.

Exakt hur kvällen och natten den 18 maj kommer att gestalta sig är medvetet oklart, men det hela kallas ”en arena där nya saker skapas, gränser testas och möten uppstår. ” Listan på artister som kommer att medverka är imponerande och med tyngdpunkt på jazzmusiker med vana att korsa gränser åt olika håll. Eller vad sägs om Per Texas Johansson, Johan Lindström, Erika Angell, Sofia Jernberg, Rebecka Törnqvist, Merit Hemmingson, Jennie Abrahamson och Mattias Ståhl? För att nämna några av namnen.

”Kanske bryter vi ned fasaden och låter ljuset sippra in, kanske bygger vi till. I typisk Loney Dear-anda så blir kvällen, likt allt annat, inte precis som nånting jag gjort förr”, skriver Emil Svanängen själv.

Patrik Lindgren

Annonser