! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Nytt nummer av Lira ute i dag!

20 nov 2014

Dags för årets sista nummer av Lira, som kommer ut i dag (senast) till våra prenumeranter och finns i utvalda butiker i början av nästa vecka. Eller redan nu här hos oss! Lira #5 2014 har en jazzkatt på omslaget, och inte vem som helst utan årets Jazzkatt-nykomling Elsa Bergman, som vi hälsade på hemma i kollektivet i Bredäng. Missa inte Sunniva Brynnels fina porträtt. Vårt andra större porträtt handlar om Christer Bothén och hans arbete med Xylofonorkestern, ett fantastiskt gäng från ett dagcenter i Stockholm som i dagarna ger ut sitt debutalbum efter en sju år lång process med Bothén som mentor.

Andra artister du kan läsa om är folkkvartetten Rotvälta, judisk-arabiskt inspirerade Sirocco, skotska Kate In The Kettle, duon The Gothenburg Combos hyllning till Terry Rileys stycke In C, och Kistas affischnamn på världsmusikscenen Rostam Mirlashari. Vi har också ett maffigt bildreportage med norske fotografen Jan Granlie, som skildrar de europeiska jazzfestivalscenerna från första raden.

Som alltid en sprängfylld cd med vårt eget urval av ny spännande musik! Och dessutom en extra cd med femton låtar från projektet Katapult för mångfald, som du kan läsa mer om i tidningen!

Kom till skott och beställ en prenumeration på Lira nu, så kommer vårt nya nummer som ett brev på posten!

God läsning och lyssning!

Patrik Lindgren, chefredaktör

Annonser