! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Nynningen återuppstår

12 dec 2016

Ett av den svenska musikrörelsens största namn är tillbaka. Det är en näst intill komplett originaluppsättning av Nynningen som ställer sig på Pusterviks scen i Göteborg. Tisdag 13 december är det dags för ett återuppväckande av Nynningens program med tonsatta Vladimir Majakovskij-dikter.

Sångerna från 1973 års album För full hals varvas med annat material från Nynningens karriär, som ursprungligen varade 1971-1980. Just Majakovskij-programmet turnerade bandet med i flera år. Den 2005 bortgångna sångaren Totta Näslund medverkar av naturliga skäl inte i årets föreställning, men väl Bernt Andersson (klaviatur och sång), Bengan Blomgren (elgitarr), Nikke Ström (elbas), Tomas Forssell (elgitarr och sång) och Per Melin (trummor och sång).

Ett tungt gäng musiker bekanta från sammanhang som Nynningens samarbetspartners Nationalteatern men även allt från Björn Afzelius och Peps Persson till Kleerup och Carl-Einar Häckner. Flera av musikerna har varit tongivande inom den svenska bluesmusiken.

Förutom Nynningen tillkommer diverse gäster och hemliga Luciapresenter under kvällen. Slowgold-damen Amanda Werne tillhör vokalisterna denna afton. Yngre Göteborgsbandet Orkan spelar också, med en uppdaterat proggrockig musik.

Timo Kangas

PS: Se när Nynningen tar en paus i repetitionerna och slår ett slag för rörelsen Vi står inte ut:

Annonser