! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Ny klubb med fokus på ökad jam-ställdhet

9 dec 2014

I morgon ser en helt ny musikklubb dagens ljus på Pustervik i Göteborg. Bakom det något alldagliga namnet Musikklubben döljer sig inte bara underrubriken ”house of world, jazz & soul” utan också ett par uttalade syften: dels att skapa en scen där jazz och världsmusik kan mötas, dels främja och synliggöra kvinnliga musiker inom dessa genrer.

Elin Dahl, som arrangerar klubben tillsammans med Ylva Fahlström Myrman, berättar:

– Vi anser att det finns ett stort behov att öka på arbetet med att få fram fler duktiga kvinnliga musiker på scen. Vi har själva hört många kvinnliga kollegor säga att de inte vill gå till de jam-ställen som finns eftersom det finns en inarbetad tradition av att det är männens scen.

– Vi upplever också att många jazzklubbscener blir ganska smala och har svårt att nå ut, vi tror att både musiken och musiker mår bra av att vidga sina vyer och få inspiration av varandra, vilket man kan göra i slutet av varje klubbkväll där vi kommer att ha jam-session där ALLA musiker skall känna sig välkomna upp på scen.

Premiär alltså nu på onsdag den 10 december med souliga Vanessa Liftig (bilden) på scen, och sedan fortsätter klubben efter nyår med akter som Water Boogie System, Annika Törnqvist och Johan Björklund Dynamic Flavours.

PL

https://pustervik.nu/events/?id=670
https://www.facebook.com/Musikklubben.Pustervik

Annonser