! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Nordisk branschträff i samband med nästa års Folk- & Världsmusikgala

17 nov 2015

Folk- & Världsmusikgalan har ju blivit en stabil tradition några månader in på varje nytt år – och förutom sedvanliga seminarier och kurser utökas i år arrangemanget till att även inrymma ett två dagar långt nordiskt showcase.

Galan (den sjunde) hålls 2016 i Västerås och det är bland annat Västmanlandsmusiken som ligger bakom den här nya satsningen, tänkt att locka branschfolk från både när och fjärran att ta del av det artistutbud som kommer att visas upp den 30-31 mars, dagarna innan själva galan som hålls den 2 april.

Artisterna väljs ut av en referensgrupp som ser till de sökandes kvalitet och originalitet men också till internationell potential och ”exportfärdighet”. Fokus är på unga och nykomlingar men alltså inte gröngölingar – det förutsätts en viss erfarenhet och redan etablerad status nationellt.

Showcasespelningarna kommer att vara öppna för publik men syftet är alltså främst att knyta kontakter mellan artister, agenturer och bokare från såväl Norden som övriga världen.

Den artist eller grupp (inom ramarna för folk- och världsmusikscenen) som känner sig manad måste ansöka senast 26 november!

https://nordicshowcase.se/

PL

Annonser