! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Merit Hemmingson & Friends i studion i Visby.

Merit Hemmingson ger ut fredssingel med all star-band

4 apr 2019

Inför sommarnumret av Lira, som kommer i slutet av maj, har vi förberett ett stort porträtt av en av svensk musiks tyngsta veteraner – still going strong vid 79 års ålder.

Ja, vi pratar om hammondorganisten och låtskrivaren Merit Hemmingson, som bara tycks bli mer aktiv för varje år. I dag släpps en ny låt med projektet Merit Hemmingson & Friends, ett veritabelt allstar-gäng bestående av Ane Brun, Jennie Abrahamson, Linnea Olsson (cello och sång) samt trummisen Jonna Löfgren.

De samlades i Tobias Fröbergs studio i Visby för att spela in låten Peace, en stillsam hymn med udden riktad mot en brinnande omvärld.

Merit berättar själv om bakgrunden:
– Hur kan det över huvud taget finnas utrymme för vapen och krig i vår moderna, upplysta tid? Dessa maktgalna krigsherrar som bara fortsätter att förstöra och förgöra. Det måste till ett nytt tänk, och det må vi kvinnor gå i bräschen för – vi som för mänskligheten vidare och står nära barnen. Och barn startar inga krig! Nu är det dags! Nu är det upp till oss kvinnor att visa var skåpet ska stå.

Patrik Lindgren

Annonser