! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Liras spellista uppdaterad – nytt av artister som Talisk, Leyla McCalla, Hanna Paulsberg och Iiris Viljanen

26 okt 2018

Fredag igen (redan!), ett kyligt regn strilar ner över Göteborg och vad passar då bättre än att uppdatera Liras spellista?

Ja, 16 nya låtar ligger överst på den nu 83 spår långa listan, och vi börjar med ett band vi själva upptäckte på mässan Womex för något år sedan, och som nu släpper nya albumet Beyond. Brittiska folktrion Talisk kommer att bli stora, kolla bara in dem här med låten Crooked water valley!

Sen kör vi vidare, en svängig uppåtbubblig men eftertänksam sak med svenska Apolonia följs av dansk kammarfolk med Trio Mio, en ny jazzsak av Van Morrison med Joey DeFrancesco på keys och längre ner nysläppta låtar med idel Lirafavoriter som Eric Bibb, Leyla McCalla och Hanna Paulsberg Concept featuring Magnus Broo. Den sistnämnde möter ni för övrigt i det kommande numret av Lira, ute 15 november.

Och missa inte Iiris Viljanens avskalade tolkning av Emigrantvisa och så den sista (nytillagda) låten som även är sista spåret ut på Bridget & Leifs nya album, den fina Regnbågen med Sofia Berg-Böhm på sång!

Patrik Lindgren

Annonser