Redaktionsbloggen

Liras sommarnummer på väg!

31 maj 2018

I dagarna delas det nya numret av Lira ut till till våra prenumeranter – ett härligt matigt sommarnummer som ska räcka ända till september!

Vad bjuder vi på då? På omslaget blickar en ung Lars Gullin mot oss med sin barytonsax. Gullin har möjligen inte samma brett rotade klenodstatus som Jan Johansson, men som jazzmusiker och kompositör satte han ett avtryck av helt klart jämförbar kaliber.

”Genom att väva samman folkton och jazz med nordisk nationalromantik öppnade Lars Gullin ett nytt landskap i svensk jazz”, skriver Magnus Östnäs i det stora porträtt där han pratat med exempelvis Jan Allan, Georg Riedel och hustrun Mailis Gullin.

Skribenten Sofia Lilly Jönsson ägnar nio sidor åt en spaning kring den ström av unga folkmusiktrios som är aktuella i sommar, med det gemensamt att de alla drar åt olika kammarmusikaliska uttryck. Möt Trio Wolski, Trio Törn och de andra!

I ett par andra reportage blickar vi mot omvärlden. Lars Lovén följer med sångaren Daniel Lemma till Addis Abeba medan Anders Pihl hamnade i Havanna där han undersöker den våg av elektronisk kubansk musik som spås bli nästa stora trend i världsmusiken.

Förutom 132 sidor av detta och mycket annat medföljer även 2018 års utgåva av Lira Festival, din självklara guide till festivalsäsongen!

Dags att prova på Lira? Just nu får du tre nummer för bara 200 kr! Mejla namn, adress och telefonnummer till kampanj@lira.se så kommer Lira #3 och en faktura med posten. Erbjudandet gäller endast inom Sverige. Provprenumerationen avslutas efter det tredje numret om du inte aktivt tackar ja till att fortsätta. Vi hanterar alla personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifterna här: www.natverkstan.net/personuppgifterprenumeration/


Fler recensioner

Annonser