! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Laura Cortese på gång till Sverige med gräsrotsfinansierad skiva i bagaget

23 jun 2015

Ypperliga amerikanska folksångerskan och dito violinisten Laura Cortese ger sig i sommar ut på en rejäl Sverigeturné med sitt band The Dance Cards. Från den 23 juli till 9 augusti tar hon sig från Lidköping till Falköping med en lång rad stopp däremellan. (Se alla datum här.)

Lira hade förmånen att träffa henne i Göteborg redan i maj då hon gav en liten provsmak på Internationella Spelmansstämman. Hon berättade bland annat om sitt nya skivprojekt, All in always, en gammal dröm hon burit på om ett helt instrumentalt album tillkommet i tre olika länder med tre olika ensembler. Quebec, Galicien och just Sverige blev platserna för inspelningarna och musiken finns nu att lyssna på via hennes Bandcamp-sida.

Denna fungerar också som crowdfunding-plattform – eftersom hon planerar att ge ut musiken både på cd, vinyl och som notbok. För vanlig nedladdning betalar man en valfri summa (dock minst 1 dollar) – men alla som betalar 25 dollar och uppåt kommer att få cd-utgåvan i sin brevlåda så fort det kommit in tillräckligt med pengar till trycket!

Annonser