! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Joyce, Chris Potter och Konono No 1 till Sverige

12 jan 2015

Har ni hunnit kolla upp det nya årets konsertbokningar än? Det har vi och det finns en hel del guldkorn på landets klubbar den närmaste tiden! Här ett litet axplock:

Den brasilianska legenden Joyce Moreno kommer till Sverige den 24 januari då hon avslutar en Europaturné med ett gig på Nefertiti i Göteborg.

Genre- och rotmixande Lirafavoriterna Monoswezi (vars fyra stavelser avslöjar musikernas härkomst) kan inte ses på scen särskilt ofta, men nu är det dags för ett par spelningar, varav en i Sverige, på Fasching den 28 januari.

Mix av helt annat slag blir det i Uppsala på Konserthuset samma dag, när hyllade violinisten Daniel Hope framför sin och Max Richters häftiga remake av Vivaldis Fyra årstider. TrondheimSolistene backar upp.

I fjol berättade vi om Triakels projekt att levandegöra den jämtländska vissångerskan Thyra Karlsson, vilket också blev en mycket lyckad cd. En hel del livedatum finns bokade för våren, med start i Järvsö den 4 februari.

Om och om vi blickar lite längre fram skådar vi en sannolik höjdpunkt att inte missa: kongolesiska Konono No 1 (bilden) kommer tillbaka till Sverige för ett par unikt småskaliga gig, ett på Inkonst i Malmö den 18 februari och ett på Oceanen i Göteborg den 20:e. Bara att få se dem klämma in hela bandet på lilla men oerhört mysiga Oceanen lär bli en upplevelse.

Och så har vi just intervjuat jazzfavoriten Chris Potter som ju är flitig Sverigebesökare. Han kommer med sitt Underground till Göteborg den 13 och Stockholm den 15 februari – ni kan läsa vår artikel om honom i nästa Lira som kommer den 12:e i samma månad!

Annonser