! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Jazzpodden Drömmen om Amerika – nu också som klubbkväll

8 sep 2015

I fjol gjordes två testavsnitt av den ambitiösa podden Drömmen om Amerika, driven av jazzmusikerna Oskar Schönning, Johan Graden och Konrad Agnas. Nu drar de igång på allvar och återkommer den 15 september med ett nytt och högaktuellt avsnitt där trion möter Per Texas Johansson och Rebecka Törnqvist i ett samtal – både musikaliskt och ordagrant – och kommer in på saker som Randy Newman, Kurt Weill och Lennie Tristano.

– Tanken är att presentera ett musikaliskt samtal där musiken är viktigast. Men vi vill också bjuda på något mer, låta artisterna själva berätta om sin musik, säger Oskar Schönning.

– Vi väljer gäster vars musik vi är intresserade av och tanken är att utforska musiken vidare, se vad som skulle hända om man vände och vred på den lite, skar av säkerhetslinorna, säger Johan Graden.

– När vi började diskutera en podcast slogs vi av den stora likhet som jazz- och improvisationsmusik har med hur folk pratar i poddar: längre, friare och mera öppet, säger Oskar Schönning.

Men inte nog med det – 1 oktober är det också premiär för Klubb Drömmen om Amerika, på Fasching i Stockholm. Tanken med klubbkvällarna är att inbjudna artister ska improvisera tillsammans med pod- och klubbvärdarna samt träblåsaren Thomas Backman. Först ut på gästlistan är Anna Järvinen och kontrabasisten Torbjörn Zetterberg, som även kommer att gästa höstens andra podcastavsnitt

– Publiken adderar ytterligare en dimension och givetvis spelar vi in dessa konserter. Delar av materialet kommer att publiceras i vår podcast, säger Johan Graden.

 

LÄNKAR
Soundcloud
iTunes
Acast

Annonser