! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Jazz-Sverige går samman för stödgala

16 sep 2015

Stödarrangemangen avlöser varandra för den pågående flyktingkatastrofen i och kring Europa. Den tidigare utannonserade jättegalan Hela Sverige skramlar, i Globen i Stockholm, sålde slut på biljetterna på bara några timmar. Nu gör svenska jazzeliten gemensam och ställer till med ett liknande arr på Fasching samma kväll, den 29 september.

Jazzhjälpen är namnet och artisterna som kommer att spela är lika många som framstående: Rigmor Gustafsson, Nils Landgren, Sarah Riedel, Goran Kajfes, Nino Ramsby och Lina Nyberg hör till de bortåt tjugo artister som kommer att turas om på scen tillsammans med kvällens husband, bestående av Ludvig Berghe (piano), Sebastian Ågren (trummor) och Martin Höper (bas).

Vi på Lira hoppas förstås på fullt hus – och den som vill ha en biljett lär nog få skynda sig!

Samtliga artister ställer upp utan ersättning och intäkterna går oavkortat till FN:s flyktingorgan UNHCR och deras viktiga arbete på plats i Syrien, i lägren i grannländerna och längs med flyktingarnas flyktvägar till och i Europa.

Redan den 24 september äger en annan gala rum, nu i Göteborg, i Oscar Fredriks kyrka. Där uppträder bland andra José González, Loney Dear och Nils Berg Cinemascope. Länk till eventet här.

Andra event i Göteborg är den som är på Oceanen den 21 september, och redan i kväll den 16 september ordnas ett event med bland andra José González och Jazz Är Farligt på restaurang Folk.

Följande artister/musiker medverkar i Jazzhjälpen, fler kan tillkomma:
Andreas Kleerup
Rigmor Gustafsson
Isabella Lundgren
Nils Landgren
Nino Ramsby
Håkan Broström
Nils Berg
Kristian Persson
Sarah Riedel
Josef Kallerdahl
Lina Nyberg
Peter Asplund
Daniel Karlsson
Erik Söderlind
Robert Nordmark
Goran Kajfeš
Max Schultz

Kvällens komptrio:
Ludvig Berghe (piano)
Sebastian Ågren (trummor)
Martin Höper (bas)

Annonser