! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Jazz är farligt återvänder till Liseberg

29 apr 2016

Fjolårets arrangemang fick besökare att klaga på atonalt oväsen och barnen att gråtande hålla för öronen i närliggande åkattraktioner. Trots detta har arrangören Jazz är farligt fått förnyat förtroende av nöjesfältet Liseberg.

Elena Smon Wolay, känd inte minst från Liras spalter, arrangerar även i år ett Jazz är farligt på Liseberg i Göteborg. Taubescenen får besök av – minst – två legendariska namn den 17 augusti.

Silver Apples är värsta kultbokningen. New York-bandet jammade med Jimi Hendrix och har haft beundrare i alla från John Lennon till Portishead. Med ett trumset och lite elektroniskt bråte skapade de elektroniskt psykedelisk musik som var långt före sin tid. Duon utgör själva sinnebilden av det synthbaserade paret – tänk Suicide, Sparks, Pet Shop Boys och så vidare. Trummisen Danny Taylor dog 2005 men Simeon framträder fortsatt med sina hemmabyggda syntar.

Minst lika legendarisk är den engelske tokstollen Arthur Brown (bilden), som är den andra hittills klara bokningen. The Crazy World Of Arthur Brown har varit i Sverige och givit konserter på senare år. Mest känd är han för hitlåten Fire, som toppade hitlistorna 1968. Arthur Browns scenshow och make-up var banbrytande och har influerat många artister. Som skivartist är han fortfarande aktiv och släppte 2013 albumet Zim zam zim.

Jazz är farligt kommer att lägga till ytterligare artister till programmet.

Timo Kangas

  • -->

    Annonser