! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Jan Lundgren firar 50 med lång gästlista

10 feb 2016

Det är mycket Jan Lundgren nu – och är förstås alltid det. Albumen och engagemangen avlöser varandra och mitt i alltihop fyller han själv 50 år den 22 mars.

Redan nu på fredag den 12 februari firas detta faktum med en stor konsert på Palladium i Malmö tillsammans med Bohuslän Big Band. Tanken var ursprungligen att konsertkvällen skulle bli ett samarbete med Bengt-Arne Wallin som också skulle ha fyllt jämnt i samma veva – men denne nästan 90-årige ikon gick som bekant bort strax före jul.

Den redan utsålda konserten kommer förutom BBB och Jan Lundgren själv att bjuda på en räcka inbjudna gästartister – som hålls hemliga, även för jubilaren själv.

Den som inte har biljett dit får sikta på 15 mars då det blir ytterligare en konsert, då på hemmaplan i Ystad. Även denna gång med en lång lista med musikerkollegor till Lundgren – vissa men inte alla avslöjas den 15 februari då biljetterna släpps.

I dagarna släpps även en ny cd med Jan Lundgren, en liveupptagning från just Ystad Teater och fjolårets jazzfestival där Jan Lundgren tillsammans med basisten Mattias Svensson och Bonfiglioli Weber String Quartet tog sig an Jan Johanssons folkjazzarv, med svenska, ryska och ungerska folklåtar i jazzarrangemang. Och en ystert intrikat Pippi Långstrump som avslutning. The Ystad Concert – A tribute to Jan Johansson recenseras i nästa nummer av Lira.

text: Patrik Lindgren
foto: Wally Perusset

Annonser