! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Isabella Lundgren tar över Fasching

2 sep 2016

Efter vårens musikfest då Goran Kajfeš valde sina favoriter fortsätter klubben Fasching med sin Artist in Residence-serie. I höst blir det sångerskan Isabella Lundgren som får välja musiken under fem kvällar.

Isabella Lundgren har bland mycket annat arbetat i New York och har lätt för att växla mellan stilar och över genregränser. I USA spelade hon tillsammans med såna som Mobys band The Little Death, Gavin DeGraw och Woody Allens bandledare Eddy Davis.

Nu ska Lundgren alltså agera curator för en hel konsertserie på den anrika jazzklubben i Stockholm.

– Jag kan snöa in på specifika saker, men bestämde mig denna gång för att jag inte skulle göra det. Jag ville med denna konsertserie inte bry mig så mycket om titlar och former eller genrer. Utan satsa på musik som har själ och tydlig riktning – oavsett vilken riktning det handlar om. Det kan vara traditionell jazz och Ellington, fado eller friformsjazz. Det spelar ingen roll så länge musiken i sin egen kontext är tydlig och inspirerande, säger Isabella Lundgren i ett pressmeddelande.

Isabella Lundgrens konsertserie ger plats åt storbandsjazz, filmmusik, en trio, fadomusik. Därtill inlemmas även en egen konsert av Lundgren. Releasefesten för sångerskans nya album, inspelat med Carl Bagge, Daniel Fredriksson och Niklas Fernqvist. Where is home heter albumet och svaret på den frågan är ju givet i höst: Fasching.

Timo Kangas

Fasching by Isabella Lundgren:
1/10 Så mycket jazzigare. Ett musikaliskt möte mellan Lina Nyberg, Sarah Riedel, Anna Sise, Linda Kallerdahl, Lisen Rylander Löve, Ann-Sofie Söderqvist.
28/10 Isabella Lundgren, Carl Bagge, Daniel Fredriksson, Niklas Fernqvist. Releasekonsert för Where is home.
3/11 Tobias Wiklund kvartett.
26/11 Ekdahl Bagge Big Band med gäster som Bo Sundström och Isabella Lundgren. En hyllning till filmmusiken.
14/12 Maria Ana Bobone. Isabella Lundgren: ”En av Portugals största fadosångerskor. Jag har en stor förkärlek för allt dramatiskt, gripande och starkt.”

BILD: Miki Anagrius

Annonser