! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Huvudstaden går i baktakt

25 okt 2016

Sthlm Backbeat är en ny klubb för livemusik i baktakt. En klubb i barmiljö där olika artister bjuds in för att spela och sjunga reggae med husbandet. På onsdag 26 oktober är det premiär, med ”två välkända namn som just nu är hemliga”. Den som vill veta vilka det är får snällt styra stegen till c/o Lilla Hotellbaren i Stockholm.

Meningen är att Sthlm Backbeat ska fylla ett behov av en renodlad liveklubb. Sista onsdagen i månaden är det som gäller, och kommande klubbkvällar blir 30 november och 21 december.

I husbandet finner vi reggaeinstitutionen Babatunde Tony Ellis, en sann pionjär i reggae-Sverige. Hans gitarrkollega Zilverzurfarn känner vi från från band som Dag Vag och Zilver Zurf and his Space Cadets. Sångerskan Marianne N’Lemvo har sjungit med Peps Blodsband och Titiyo. Keyboardisten Alexander Schmidt har lirat med allt från Niklas Frisk Chinatown till Andreas Grega. Basisten Owe Dahlqvist har hörts i Dag Vag och med Internal Dread. Och trumslagare Harry Wallin har hållit takten i Calle Real men även bakom hitmakare som Robyn, Kleerup och Hoffmaestro.

c/o Lilla Hotellbaren är beläget i entréplan på Scandic Malmen men nu i oktober har det gjorts justeringar i syfte att förbättra livesituationen. Scenen har ­blivit högre, längre och dju­pare. Mer scen, helt enkelt.

Utanför Sthlm Backbeat-konceptet framträder en rad andra artister på hotellbarens scen den närmaste tiden. Redan kvällen efter reggaepremiären kommer Toni Holgersson (27 oktober). Sedan väntar The Broadcast från USA (9 november), Jokkmokk-hiphopparen Kitok (10 november) och Trummor & Orgel med vänner (16 november).

Timo Kangas

Annonser