! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Högspännande akter på Clandestino – dags på torsdag!

1 jun 2015

Nu på torsdag 4 juni drar den trettonde upplagan av Clandestinofestivalen igång – det vill säga den del som traditionsenligt hålls i Göteborg en tidig juni-helg. Senare i sommar blir det även uppföljning i form av Clandestino Botnik.

Till Göteborg och lokalerna på Musikens Hus samt de mer älvnära Smedjan och Kajskjul 4 6 vid Fiskhamnsgatan kommer i år en lång rad minst sagt spännande artister. Bland de tyngre kan räknas nigerianske föregångaren Orlando Julius som kommer tillsammans med bandet Heliocentrics.

Den som gillar saker som Sun Ra och Pharoah Sanders ska inte missa konserten med Idris Ackamoor & The Pyramids – frisinnad jazz med gedigen afrikansk botten.

Afrikanskt blir det också med sköna Damily från Madagaskar – högt tempo och hög energi! Vilket nog också kan funka som beskrivning av producenten Mark Ernestus projekt Ndagga Rhythm Force (bilden) – som lyckas låta hypermodernt och arkaiskt på samma gång.

Ett mer oskrivet kort är måhända trion Black String som dock låter klart spännande, och där lånar vi arrangörernas beskrivning: ”en stundtals shamanistisk, mörk värld av toner som lånar idéer ur västerländsk jazz och improvisationsmusik men samtidigt står stadigt i ett östasiatiskt traditionellt uttryck.”

Och förresten: just nu ingår det en prenumeration av Lira vid köp av festivalpass: följ länken nedan för detta specialerbjudande:
https://billetto.se/sv/events/clandestino-festival-2015

Annonser