Redaktionsbloggen

Grattis till Svend 100 år – och tre tävlingsvinnare av böcker och skivor

28 feb 2016

I dag fyller den danske fioljazznestorn Svend Asmussen 100 år – och nej, det firas inte bara något fånigt hundraårsjubileum sedan han föddes, som det brukar vara, utan han fyller jämnt i alldeles egen, hög och livskraftig person.

I senaste numret av Lira berättar vi den brokiga och långa livshistorien som tagit honom från swingjazz till romsk folkmusik, skojfriska revynummer till spännande fusion. Missa inte!

Vi passar samtidigt på att meddela att den tävling vi utlyste i samma nummer nu är avgjord – vinnarna av praktverket till bok, 100 år for fuld musik respektive cd-boxen The Incomparable Fiddler meddelas måndag morgon via e-post! Ni var många som var med att tävla den här gången, roligt!

(Bilden på reportageuppslaget ovan är alert fångad av Lasse Seger.)

Uppdatering måndag morgon: många tävlande den här omgången och majoriteten önskade skivboxen som pris. De lyckliga tre som just drogs ur vår kontorshatt är: Mats Hutter i Säter och Lars Åbom i Stockholm som får varsitt ex av boken i brevlådan, och Göran Hallqvist i Jönköping som får den lilla svarta lådan med musik. Grattis alla!

 

  • Väl värd att fira för såväl lång musikerbana som ett ännu längre liv

  • -->

    Fler recensioner

    Annonser