! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Försmak av het svensk jazztrio

16 sep 2016

En av höstens heta frijazziga och frirockiga debuter är den som kommer från Jari Haapalainen Trio. Haapalainen är känd som gitarrist i Bear Quartet men kanske allra mest som producent för en lång räcka namnkunniga artister. Han har producerat skivor för Eldkvarn, Markus Krunegård, Nicolai Dunger, Sahara Hotnights, Kajsa Grytt, Ed Harcourt, Moneybrother, Frida Hyvönen, Johnossi och Siri Karlsson.

Den 7 oktober är det dags för skivdebut för Jari Haapalainen Trio på Jonas Kullhammars skivbolag Moserobie. Nu finns ett smakprov att lyssna på från Fusion machine, som albumet heter. Risk för halka heter låten och mer VDN än så kan det knappast bli.

Jari Haapalainen trummar, Daniel Bingert spelar bas och Per Texas Johansson trakterar tenorsaxofonen. De två senare har skrivit musiken. Livepremiären skedde i maj på Fasching by Goran Kajfes. Närmast spelar trion på Inkonst i Malmö 6 oktober och på Fasching i Stockholm 7 oktober. Den senare spelningen är ihop med brittiska Sons Of Kemet och ingår i Stockholm Jazz Festival.

Skivan släpps på cd och digitalt men också som 180 grams-lp i röd vinyl med utviksomslag. Vinylen kommer dock endast att pressas i 300 exemplar.

Timo Kangas

Annonser