Redaktionsbloggen

Indiska flöjtisten Subramanyam Shantala med trio. Foto: Pressbild.

Flöjtfokus dubbelt upp på Klubb Ankarets vårpremiär

28 feb 2019

Göteborgska folk- och världsmusikklubben Ankaret har namnet till trots ingen fast scen utan lägger till där det passar och funkar – förr om åren var det ofta på båten S/S Marieholm men på senare har fokus varit på scener i västra Göteborg, från Hängmattan via Oceanen till 2Lång.

Vårprogrammet för 2019 har just presenterats och det blir som vanligt brokigt och avskalat, lokalt och internationellt omvartannat.

vårpremiären den 13 mars, i Matteuskyrkan, blir det en dubbelkväll i flöjtens tecken, med dels finsmakartrion Zephyr, där flöjtisterna Göran Månsson, Jonas Simonson och Richard Ekre Suzzi bjuder kanske på låtar från fina albumet October ocean – som Liras recensent beskrev som ”omväxlande eterisk, drömmande och mer dansant”.

Kvällens andra akt är också det en trio, men på flöjt, fiol och slagverk och kretsande kring indiska venu-flöjtisten Shantala Subramanyam.

Senare i vår blir det kvällar på temat flamenco, bluegrass och så sist återigen en dubbeldejt med å ena sidan norsk-svenska duon Fjerdingøy & Andersson och å den andra den irländske folkmusikklenoden Andy Irvine.

Patrik Lindgren

Klubb Ankaret våren 2019:
13/3 Shantala Subramanyam + Zephyr
28/3 Marianne Holmboe och Emil Pernblad + Trio el Gancho
11/4  Happy Heartaches + jam
24/4  Hjerdingøy & Andersson + Andy Irvine

www.klubbankaret.se

OBS! Medlemmar av Klubb Ankaret får fr o m 2019 rabatt på Lira. Fråga om det i kassan på nästa arrangemang!


Fler recensioner

Annonser