! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Daniel Norgren på Sverigeturné

7 nov 2016

I april reser Daniel Norgren ut på en veckolång Sverigeturné – om den inte utökas förstås. Det tillhör inte vanligheterna att den omåttligt populäre bluesmannen Norgren spelar live i Sverige. Om vi räknar bort sommarens enstaka konsert på Way Out West så får vi gå tillbaka till hösten 2015.

I oktober 2015 släppte även den kritikerrosade och Boråsbördiga artisten sitt senaste album The green stone på egna etiketten Superpuma Records. På onsdag 2 november avslutar han sitt turnerande och livespelande för året med en konsert på The Forge i London. Sedan väntar alltså fem månaders uppehåll från det livet.

För Borås Tidning avslöjar Daniel Norgren att han ägnat ett halvår åt att spela in atmosfärmusiken till Colin Nutleys nya tv-serie Saknad, om en poliskommissarie som återvänder till sin gamla hemstad sedan en flicka mördats där. Hon spelas av Helena Bergström. Nutley kommer också att använda sig av äldre låtar av Norgren, skriver tidningen. Samarbetet är resultatet av att Nutley-fanet Norgren skickade en cd till regissören som fattade tycke för hans musik. Serien ska visas på C More efter årskiftet.

text: Timo Kangas
bild: Petra Norgren

Daniel Norgrens Sverigeturné 2017
7 april Algorythm Sound Studio – Östra Frölunda
8 april Palladium – Malmö
9 april Draken – Göteborg
10 april Göta Lejon – Stockholm
11 april Sundsvall Teater – Sundsvall
12 april Magasinet – Falun
13 april Kalmar Teater – Kalmar
14 april Åhaga – Borås

Annonser