! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Daniel Lanois ger exklusiv konsert

11 apr 2017

Kanadensaren Daniel Lanois är känd som musiker och artist men också som producenten bakom konstnärligt framgångsrika projekt med Bob Dylan, Neil Young, Emmylou Harris, Willie Nelson och Peter Gabriel. För att inte nämna att duon Daniel Lanois och Brian Eno också har producerat U2:s tungviktaralbum The Joshua Tree och Achtung baby.

Bland musiker och musikälskare hålls dock Daniel Lanois minst lika högt som artist i eget namn. Nu är det klart att han kommer till Pustervik i Göteborg för en exklusiv Sverigekonsert. Den 8 augusti är det dags, två dagar innan starten för festivalen Way Out West.

Daniel Lanois växte upp i Hull, Quebec, omgiven av musik via sin familj och vänner. Med tiden har han utvecklats till en lekfullt experimenterande soundskapare, med en viss ambient touch i det han gör.

Hans tolfte album Goodbye to language släpptes i höstas och är en enastående vacker sak, med svävande, eteriska klanger. Att ett av spåren heter Satie säger en del. I tandem med Rocco DeLuca har Daniel Lanois gjort en högst stämningsfull skiva, där pedal steel möter studiotricks. Det ska bli väldigt spännande att se hur detta ter sig live.

Timo Kangas

Daniel Lanois på Youtube, bland annat med musik från den senaste skivan:

Annonser