! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Chris Potter, Gåte och The Scorpions (!) in på Liras spellista

11 jan 2019

Årets andra fredag bjuder lyckosamt nog på just tretton nya spår på Liras ständigt växande spellista – och vi börjar dramatiskt med singer-songwritern Sarah McCoy vars lite teatraliska mix av blues, jazz och ”delightfully grotesque cabaret” nu ska bli ett album som ges ut av klassiska Blue Note i slutet av januari.

Vidare till veteranen Steve Earle som sitter i Dublin och drömmer om Austin (låten Dublin blues är en cover av Guy Clark, ämnet för ett helt Earle-album som kommer senare i år), och sen ett andra smakprov från supertrion Rymdens kommande album, som ges ut 8 februari.

Lite senare väntar en folkrock-chock med norska Gåte som gjort comeback efter många års tystnad, varpå vi tar ner tempot med en sprillans singel med combon Axel Sondén & Flyttfåglarna, där vi får höra den rätt brutala frasen ”E du dum i huvet eller” sjungas mer finstämt än någonsin …

Sen dags för en till synes pånyttfödd Chris Potter att tuta loss på en singel från nya albumet Circuits som släpps i slutet av februari på brittiska Edition.

Och vidare med spår av Karine Polwart, lettländska Tautumeitas, svängigt bluesiga Ida Bang & The Blue Tears, jazztrumpetaren Ralph Alessi (nytt på ECM), maliska tuaregbandet Tartit och varför inte lite mer folkrock? Nu med svenska Skrömta, som vi hört tidigare här på listan.

Sist, och även äldst, en goding med The Scorpions! Men inte hårdrockarna utan ett band från Sudan vars platta Jazz, jazz, jazz från 1980 nu får en välförtjänt återutgivning av spännande etiketten Habibi Funk.

Annonser