! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Bobby Bare Jr – helt plötsligt

4 maj 2016

Ibland dimper konserterna bara ner. Helt oväntat. Som nu, när americana-favoriten Bobby Bare Jr är klar för Sverigeturné – nu i maj!

Det är de alltid lika aktiva turnéarrangörerna Rootsy Music som tar hit Bobby Bare Jr med verkligt kort varsel. En spelning i Stockholm är inbokad lördag 28 maj, men övriga detaljer är inte spikade. Därtill är Bobby Bare Jr klar som uppvärmare när Banditos spelar i Musikhuset Posten i Odense 2 juni.

Mellan dessa båda datum kommer det att tillkomma spelningar.

Bobby Bare Jr är son till countrysångaren Bobby Bare och föddes 1966 i Nashville, Tennessee. Han växte upp i Hendersonville i samma delstat, där familjen bodde granne med Tammy Wynette och George Jones.

Karriären startade redan vid åtta års ålder, då han tillsammans med pappan nominerades till en Grammy för låten Daddy what if. Låten är skriven av Shel Silverstein som är en av Bobby Bare Jrs stora influenser.

Sedan dess har det blivit åtskilliga skivor, både solo och med banden Bare Jr och the Young Criminals Starvation League. I det senare har det ingått medlemmar från bland annat Lambchop och My Morning Jacket. Bara härom månaden gick Bobby Bare in i indierockbandet Guided By Voices som livegitarrist.

Timo Kangas

Annonser