! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Bo Sundström leder P2 Jazzkatten 2018. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Bo Sundström leder Jazzkatten – Ginsburg, Wättring och Lyssarides spelar

23 aug 2018

Mitt under brinnande Stockholm Jazz Festival i oktober är som brukligt även dags för P2:s årliga Jazzkattengala på Fasching i Stockholm.

16 oktober är dagen och i år är det den i jazz nyförälskade Bo Sundström som leder den i radio direktsända galan – redan i fjol var han för övrigt där, då som prisutdelare till ett av priserna.

– Det känns kul och hedrande att vara ciceron för kvällen. Nu får jag lära mig något nytt. Men det är ju pristagarna som spelar huvudrollen, inte jag som programledare, hälsar Bo Sundström.

På scen kommer artister som Amanda Ginsburg, Blacknuss och Anna Lunds Hurrakel!, liksom saxofonisten Malin Wättring som ska premiärspela det beställningsverk hon skrivit för P2, ett uppdrag hon fick när hon vann kategorin Årets kompositör på förra årets gala.

Spelar gör också den snart albumaktuelle och vitt omtalade pianisten Joel Lyssarides med trio – honom kan ni för övrigt läsa mer om i nästa nummer av Lira!

De nominerade till P2 Jazzkatten-priserna avslöjas den 18 september och då öppnar även röstningen. Vinnarna röstas fram av både lyssnarna och Sveriges Radios jury och avslöjas på galan den 16 oktober. Då delas även juryns specialpris ut till någon som gjort betydande insatser för svenskt jazzliv, ett pris som delas ut för tredje året i rad. P2 Jazzkatten har delats ut sedan 1993.

Patrik Lindgren

Annonser