! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Ännu mer jazz i parkerna i sommar

20 jun 2017

Under två somrar har konceptet Jazz i Parken tålmodigt arbetats in i mindre skala för att i år slå till med hela sju arrangemang på olika platser i Sverige men också Danmark och Island. Idén är samma som från början: ung och modern men ändå lättillgänglig jazz presenterad på ett lika lättillgängligt vis, på eftermiddagstid i öppna stadsparker. Alltid med fri entré.

Tanken är också att bjuda in till interaktivitet – besökarna ska kunna prova på att spela själva i workshops, och på vissa av platserna ges det även barnkonserter.

Först ut är Göteborg där det blir två evenemang, först i Angeredsparken den 30 juni och dagen därpå i Slottsskogen. Sedan en avstickare till Balders plads i Köpenhamn 11 juli i samarbete med den stora jazzfestivalen där. Stockholm och Galärparken står på tur 15 juli, Boulognerskogen i Gävle intas 16 juli och efter ett nedslag i Reykjavik den 22:a i månaden avslutas serien i Malmös Folkets Park den 29 juli.

Artistuppbåden skiftar för varje tillfälle, men vi kan bland andra se fram emot Mimi Terris Quartet, Susanna Risberg Trio, finska vokalisten Sanna Ruohoniemi samt islänningarna Anna Greta Sigurðardóttir och Sigurður Flosason med varsitt band.

text: Patrik Lindgren
bild: Donovan von Martens

https://www.jazziparken.se/
https://www.facebook.com/jazziparken

Annonser